A lányok a legjobb szuperhősök!

collage1.jpg

Alexandra Law bebizonyítja, hogy a kiscsajokkal van az erő!

A gyerekek fantáziáját, mint ahogy ezekből a jelmezekből is látszik, egyáltalán nem korlátozzák a társadalmi nemek. A nemekkel kapcsolatos szokásokat, elõítéleteket csak később, tőlünk, felnőttektől tanulják el, hiszen rendkívül befolyásolhatók ilyen téren.

collage4.jpg

Alexandra Law hobbiból, a szabadidejében kezdett el szuperhősnöket rajzolni olyan képek alapján, amelyeken kislányok - már "létező" vagy általuk elképzelt - hősök jelmezeiben pózolnak. A képeit a Tumblr-en publikálja, ééééés, figyelem anyukák, mindenkitől várja a hasonló fényképeket, amiket aztán képregényhősnőkké alakíthat.

collage5.jpg

De nem csak egyszerűen lerajzolja őket, hanem életre is kelti a figurákat. Különböző szuperhősökhöz illő helyzetekben ábrázolja őket: akad aki éppen egy bűnözőt kap el, mások pedig hatalmas erejüket demonstrálják.

collage3.jpg

Mint írja, a gyerekek kreatívak, és sokkal jobb szuperhősöket találnak ki, mint amit a felnőtt képregényrajzolók és filmesek VALAHA is fognak (kivéve, ha ellopják a gyerekeik ötleteit). A szülőknek pedig gratulálunk, hogy ilyen jófejek voltak, és hagyták, hogy a kislányuk ne Disney hercegnőnek, hanem menő szuperhősnek öltözzön!

collage2.jpg

collage9.jpg

collage7.jpg

collage10.jpg

collage12.jpg

collage6.jpg

 

játék társadalom identitás gyerekek grafika egyenjogúság aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.