Designer sushi

DesignNori-1.jpg

A japánok a Design Nori koncepcióval harcolnak az algalapok csökkenő népszerűsége ellen.

A nori lap hajszálvékony szárított tengerimoszat-lap. Gazdag proteinben, kalciumban, karotinban, foszforban és vasban. Ebbe a sötét zöldesfekete, fűszeres illatú tengeri növénybe tekerik a sushit. 

DesignNori-3_1.jpg

Umino Hiroyuki most dizájnosította a hagyományosan ősi eljárással, lassú szárítással készülő algalapokat. Az Umino Seaweed Shop és a I&S BBDO reklámügynökség együttműködéséből születtek ezek a lézeresen kivágott bonyolult és részletes mintákkal díszített algalapok.

DesignNori-2.jpg

A cél megfordítani azt az évek óta tapasztalható trendet, miszerint a japánok egyre kevesebb algát fogyasztanak. Pedig egészséges, természetes táplálék, nem szükséges előkészíteni, és a konyhában változatosan fel lehet használni.

DesignNori-4.jpg

divat gasztro formatervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.