Hímzett tenyérportrék

david-cata_01.jpg

David Catá spanyol művész a saját tenyerén készíti el fájdalmas művészetét. Emberi arcok tenyérre hímezve fotón és videón.

Ez nem az első emberi testrészekből készült műalkotásokat bemutató posztunk. Korábban már foglalkoztunk az emberi fogakból és hajból készített ékszerekkel, de azok legalább nem fájtak. A szerelem, a szeretet fáj. Legalábbis David Catá-nak biztosan. Ő ugyanis a saját testét használja vászonnak. Az A Flor De Piel önéletrajzi sorozatban a tenyerére hímezi azoknak az embereknek a portréját, akik valamilyen fontos szerepet játszottak az életében.

david-cata_05.jpg

david-cata_02.jpg

Családtagok, barátok, tanárok, barátnők kerülnek a kezére, akiknek "az élete összefonódott" az övével, és végül már csak történelem. "Minden közösen megélt pillanat az emlékezetben él tovább, mígnem elfelejtjük. Ez fájdalmas, hiszen az emberek után csak materiális dolgok és nyomok maradnak."

david-cata_03.jpg

david-cata_04.jpg

A tenyérre hímzett művek rávilágítanak arra, hogy nincs egyesülés elválás nélkül, szeretet fájdalom nélkül, és az elveszés szimbólumai. A kész műveket aztán a saját bőrével együtt egyben leválasztja a tenyeréről, és felhasználja a másodlagos, fotós művészeti alkotásaihoz.

david-cata_08.jpg

david-cata_09.jpg

Az alkotási folyamatot bemutató videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

fotó videó emberek bizarr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.