Kép brûlée​, avagy megperzselt fotóművészet

myriamdion5.png

Myriam Dion apró égetett lyukakból készít lenyűgöző art nouveau mintákat.

A "For Small Fires" című projektben Myriam Dion kanadai művész megszámlálhatatlan apró lyukat égetett egy díszkovácsoló műhely kirakatának 250x150 centiméteres kinagyított fényképébe, tiltakozásul a mesterség eltűnése ellen.

myriamdion2.png

Az így kialakított mintázat falra vetett felnagyított árnyéka az egykori díszkovácsolók művészi munkájának finomságát idézi és állít emléket.

myriamdion3.png

A képeket elnézve Dion munkájához legalább akkora türelemre és precizitásra volt szükség.

myriamdion6.png

myriamdion4.png

myriamdion7_center.png

myriamdion1.png

Az 1870-ben alapított monteráli La forge Cadieux üzlet 30 évvel ezelőtt bezárt, és most az épületet is lebontás fenyegeti. A fémmegmunkálásról híres környék egykor fontos szerepet játszott a város gazdaságában. Ahogy az hagyományosan a kis családi vállalkozásoknál lenni szokott, a földszinten volt a műhely és az üzlet, az emeleten pedig a család lakrésze. A művész és a helyiek azt remélik, sikerül megmenteni a házat, amelyben még az erdeti műhely berendezései is megtalálhatók.

dionforge-cadieux.jpg

fotó grafika építészet installáció

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.