Ötszáz macskát mentettek meg a fazékból

1132.jpg

Egy rutinellenőrzés során bukkantak a nem (vagy inkább mégiscsak) mindennapi szállítmányra a Kína keleti partjainál fekvő Csiangszu tartományban. A sofőr papíron nyulakat szállított, de amikor kibontották a zsákokat...

Sun Hai rendőrtiszt ötszáz, zsákokba gyömöszölt, éttermekbe szánt macskát mentett meg szerdán, amikor Xuzhou városában megállított egy teherautót egy közlekedési rutinellenőrzés során. A sofőr azt mondta, nyulakat szállít, de amikor a rendőr jobban megnézte az autó hátulját, megdöbbent a nyávogó és mozgó zsákok láttán. Ötszáz macska aznap megúszta annyival, hogy elhasznált a kilenc életéből egyet...

260.jpg

De nem minden társuk ilyen szerencsés. Kína egyes részein a mai napig elterjedt a macskahús fogyasztása. A macskák húsa a hiedelem szerint a téli hónapokban testmelegítő hatású, és Kuangtung tartomány egyik tradicionális ételének alapanyaga is macskahús. Az állatvédők becslése szerint ennek következtében évente mintegy négymillió macska kerül az asztalra az országban. A tányérokra kerülő állatokat sokszor családoktól lopják, de az utcán kóborlókat is begyűjtik és eladják alapanyagként. A hús eredete legtöbbször tisztázatlan, vagyis veszélyes a fogyasztók számára.

545.jpg

Kínában a törvények nem tiltják a macska- és kutyahús fogyasztását, nincs még törvény az állatokkal való kegyetlen bánásmód büntetésére sem. Az állatvédők azonban szorgalmazzák az ezekkel kapcsolatos jogszabályok bevezetését.(MTI)

632.jpg

444.jpg

346.jpg

Ön szerint jogosan borzadunk el, amikor azt halljuk, hogy egyes kultúrákban a nálunk kedvencként tartott, kényeztetett állatokat ételként elfogyasztanak?

via Deisgn you trust

macska állatok aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbar parasztok, ezeket a kinaiakat kene zsakba gyomoszolni inkabb es az ocean feneken felejteni
Nemigazán értem, ha tradicionális ételnek számít, akkor miért kell illegálisan begyűjteni, szállítani? És milyen dolog az, hogy én lehet hogy épp a szomszédomét, ő meg esetleg éppen a mi micinket teszi az ünnepi asztalra?
Macska holokauszt.

Azert nehez erre mit mondani, mert disznoval, csirkevel, bocival, nyulal, mi is pont ezt csinaljuk, csak ok meg a macskaval, kutyaval is.
@Helyszíni zsemle: A macska és a kutya az ember barátja, a barátunkat meg soha nem esszük meg! A kínai az barbár népség, rengeteg a bélférges ember közöttük , mivel a válogatás nélkül megesznek mindent, amit nem lenne szabad!
@Brix: A második felével egyetértek, az első marhaság. Az, hogy barát -e, attól függ, hogyan lett domesztikálva. Az olyan helyeken, ahol sosem tartottak macskát, a macska nem barát. Mondjuk én se enném meg, szerintem is undi a dolog, másfelől adottak a helyek ahol meg sertést, marhát, egyebet nem esznek, mégse szeretjük ha barbárnak titulálnak mert mi igen. Ízlés dolga...
Ha Isten nem akarná, hogy megegyünk egy állatot, akkor azt nem húsból teremtette volna.

A macska finom.
A kutya is, de csak a lusta fajták (bernáthegyi, labrador, csaucsau, újfullandi) a többi elég rágós.
A tengerimalac is élvezhető, de kell belőle nyolc-tíz darab.
Aranyhörcsögöt még nem kóstoltam, de az sem lehet rossz, amíg zsenge.
Nekem van egy nyuszim, fúj, itt Magyarországon mennyi barbár van, mert simán megeszik. Ha véletlen kiszökik az utcára, gond nélkül elkapják és tányérba teszik.
@egysmás: modoros!

csak a koreaiak pl. a blökit nem lassusag alapjan rakjak tanyerra hanem fajta alapjan
egy kozepes testmeretu rovid sargaszoru kutyat hasznalnak, es nem hinnem hogy ok lennenek amatorok a temaban