A királyok játékai

royalchildhood01.jpg

Idén nyáron különleges kiállítás nyílik a Buckingham-palotában a királyi udvarban cseperedő gyerekek "legféltettebb" kincseiből.

A London belvárosában, Westminster városrészben található Buckingham-palota 1837 óta a brit uralkodó hivatalos rezidenciája. Az épület állami alkalmak, uralkodói rendezvények helyszíne, valamint közkedvelt turistacélpont. Nem művészeti galéria vagy múzeum, hanem egyike a világ jelenleg is aktívan működő királyi udvarainak. Nem mellesleg "valakinek" az otthona - sok-sok generáció nőtt fel már itt. 

dolls3.jpg

A gyermek Erzsébet (balra) és Margit (jobbra) babáikkal.

Idén nyáron július 26. és szeptember 28. között egy különleges kiállítás keretein belül lehetőségünk nyílik bepillantani a királyi sarjak mindennapjaiba a játékaik és a család egyéb féltett kincsein keresztül. Kiállítják többek között II. Erzsébet brit királynő és négy évvel fiatalabb húga, Margit brit királyi hercegnő imádott játékait, köztük a fenti képen is látható nyolcvan éves párizsi babákat, a lányok minikonyháját, ami egy miniházban (!) állt ...konyha.jpg

...cuki rózsaszín nyuszis teáskészletüket...

royalchildhood08.jpg

...a játék babakocsikat

pram.jpg

A kétéves Erzsébet játék babakocsijával a 145 Piccadilly, London kertjében.

De "fiús" játékokat is bemutatnak: játékvonatokat, hintalovakat (Erzsébet gyerekkorától kezdve imádta a lovakat) és azt a kutya formájú talicskát, amit Anna brit királyi hercegnő még Margittól "örökölt" (lám-lám, a királyi családban is továbbadják a játékokat!).

A Royal Childhood kiállítás több mint száz darabja 250 évet ölel fel, sokat most láthat először a közönség. Az a keresztelő kehely is látható esz, amelyet Viktória brit királynő készíttetett lánya 1841-es keresztelőjére, és amely azóta minden királyi gyermek - köztük Katalin hercegné és Vilmos herceg fia, György - keresztelőjének elengedhetetlen kelléke. Utóbbi (szintén egy Viktória-korabeli darab mintájára készült) keresztelő "ruhácskája" is része az intim tárlatnak.

Nézze meg a kiállítás néhány darabját és az archív fotókat, amelyeken a gyerekekkel együtt láthatók a tárgyak!

Forrás: MailOnline

 

játék történelem vintage kiállítás gyerekek hírességek világjáró

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.