Virágcenzúra 18+

ForKids9_900.jpg

Brian Steinhoff különlegesen cenzúrázott kollázsaival "Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető" műalkotásokká próbálja alakítani az erotikus töltetű képeket.

A "Porn For the Whole Family" sorozatban az emberi testeket giccses virágmotívumokkal borított sziluettek helyettesítik és ezeket a látjuk az ágyban, a fürdőkádban vagy éppen a nappaliban erotikus jelenetekben. Egyes képek teljesen cenzúrázva vannak, másokon a szexjátékokat szándékosan meghagyta. 

A sorozattal a művész érdekes kérdéseket vet fel a cenzúráról. Lássuk be, a "Steinhoff-módszer" semmiféle kételkedést nem hagy bennünk arra vonatkozólag, mi is történik a képeken, még akkor sem, ha egyes képeken elveszünk a virágmintákban és kicsit tovább tart a helyzetet értelmezni. Sőt, paradox módon a képek ezzel csak még szuggesztívebbek. Erre próbál a művész is rávilágítani - a cenzúra adott esetben éppen a várttal ellentétes hatást vált ki. Hasonlóan ahhoz, ahogy a tévében a csúnya szavak kisípolása ellenére is "meghalljuk" őket.

Nézze meg a képeket a galériában!

 

cenzúra erotika grafika tabu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.