Grafikus kalandozások a filozófiában

philographics-1-640x449.png

A filozófiai lexikonok terjedelmes fogalommeghatározásaival ellentétben Genis Carreras spanyol származású londoni grafikus Philographics sorozata minimalista posztereken próbálja visszaadni a különböző irányzatok lényegét. Ön szerint sikerült neki?

Készíthettünk volna ezekből a poszterekből is egy Kitalálja...? posztot a rockbandás ikonok mintájára, de vannak itt azért olyan komplex fogalmak, amelyek nem biztos, hogy ennyire leredukálhatók és működnek ebben a kétség kívül elegáns vizuális egyszerűségben. Sőt, adott esetben kifejezetten veszélyes lehet egy ilyen vállalkozás.

Hogy mennyire lehet a filozófiát sikeresen kommunikálni grafikusan, azt döntse el Ön. Ön szerint melyik poszter működik vagy éppen nem működik, és miért?

tudomány grafika infografika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sokkal jobbak is lehettek volna, ha nem ragaszkodik az alkotó a geometriai formákhoz. De legalább a fele jól sikerült.
Az ateizmus fordított keresztje elég gyenge dolog, ráadásul kimondottan a sátánisták jelképe, akik nem ateisták, sőt.