Szocsi olimpiai létesítményei New York szívében

nyolympicscp.jpg

Gyorskorcsolya a Broadway-n, alpesisí a Central Park-ban, szánkózás a Time Square-en? Igen!

A művészet és infografika különös fúzióját valósították meg a New York Times munkatársai, amikor a 2014. évi téli olimpiai játékok helyszíneit új kontextusba, New York belvárosába helyezték, ezzel is érzékeltetve az olyan létesítmények, mint az Adler Aréna vagy a Sanki Síugró Központ megdöbbentő méreteit. Mégis mekkora egy bobpálya nagyvárosi viszonylatban? Megmutatjuk.

Ha szánkókat lát a Time Square-en, nem az Ön hibája!

nyolympics3tsq.jpg

Ez az alpesisí pálya az egész Central Park-ot átíveli, és kétszer akkora magasságból indul, mint az Empire State Building.

nyolympics1cpdia.jpg

A Broadway Madison Square Park és Battery Park közötti szakasza akár az 5 km-es gyorskorcsolya pálya kialakítására is alkalmas lenne.

nyolympics2broadway.jpg

A síugrás helyszínéül ezúttal a Bryant Park szolgál, az 5. és 6. sugárút között, a New York Public Library-val a háttérben.

nyolympicslibrary.jpg

Fotók: Angel Franco, Richard Perry
fotó sport infografika Szocsi 2014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.