Oroszországba szeretettel

Mother's-Gay-Russian-Dolls.jpg

Ikonikus brit meleg hírességeket ábrázoló matrjoskákat kapott a Kremlin és a londoni orosz nagykövetség egy, az LMBTQ közösséget támogató reklámügynökségtől.

Ki ne ismerné a matrjoskát? A jellegzetes orosz festett fajáték egymásba rakott, egyre kisebb, kettészedhető babákból áll. A matrjoska az orosz népművészet részévé vált. Leggyakrabban női alakot ábrázol, orosz népviseletben, de az Oroszországba látogató turisták körében népszerűek a hírességek arcképével díszített változatok is.

A Mother London reklámügynökség tavaly az oroszországi LMBTQ közösség támogatására konikus brit meleg hírességeket ábrázoló szettet készített Sir Elton John, Stephen Fry, George Michael, Graham Norton és Tom Daley (toronyugró világbajnok és olimpikon, aki nemrég coming outolt) képmására.

stephen-fry-mother-0.jpg

A limitált kiadású matrjoska babákból aztán karácsonyra küldtek egy-egy sorozatot a Kremlinbe és a londoni orosz nagykövetségre is. Eközben kíváncsiak vagyunk, vajon mit szólnak majd Oroszországban, hogy már nem csak nő vagy férfi lehet a Facebook felhasználó?

A babákat Stanley Chow tervezte és Paul Baker a 3D Studios-tól készítette el. Nézze meg a babákat a galériában!

 A "To Russia with Love" (szójáték, a "From Russia with Love" című James Bond filmből) akció keretein belül az ebay-en a hírességek által aláírt szetteket árvereztek el. Az aukciók teljes bevételét a Kaleidoscope Trust alapítvány számára ajánlották fel.

Nézze meg a videót a babákról, és hogy mit gondol Stephen Fry az orosz "helyzetről"! 

Fotók és videó: Mother London
kritika emberek társadalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.