Ilyen lesz Steve Jobs hivatalos emlékműve

jobs.jpg

Bemutatták a Steve Jobs hivatalos emlékművére kiírt pályázat győztesét. Ez a mellszobor áll majd az Apple kaliforniai székházában.

Dragan Radenovic szobrának modelljét tegnap, stílusosan Jobs 59. születésnapján mutatták be Belgrádban, számolt be a Netokracija. A művet több mint 10.000 pályázat közül az Apple vezetősége választotta ki, akik a művész szerint többre értékelték a szobor "tökéletlenségeit", mint a számítástechnika-központú alkotásokat .

jobs_netokracija2.jpg

A technológiai zseni mellszobrát tartó oszlop oldalából organikusan tör elő latin és ciril számjegyekkel az "0" és "1"-es szám, a bináris számrendszert és a számítógépet szimbolizálva.

A lekicsinyített modellből a végső jóváhagyás után 3-5 méter közötti szobrot készít majd Radenovic, és egy egyelőre meg nem nevezett helyszínen állítják majd fel az Apple cupertinoi bázisán.

Önnek hogy tetszik a szobor?

szobrászat hírességek Apple

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A képen 0 és 1 van, a szövegben 1 és 2.
A bináris számrendszerben 0 és 1 van.