Reményt adó művészet

hopetop.jpg

A "Drawing Hope Project" célja bebizonyítani a súlyosan beteg gyerekeknek, hogy bármi megtörténhet. Akár a saját fantáziaviláguk is életre kelhet!

A kislányokat képregényhősökké alakító Alexandra Law után most bemutatjuk Shawn Van Daele kanadai művészt, aki átjárót nyitott a fantáziavilágba súlyosan és tartósan beteg gyerekeknek azt remélve, hogy a valóra vált álmaikat látva bátrabbakká, magabiztosabbakká, derűsebbekké válnak.

hope6.jpeg

A gyerekek rajzait inspirációnak használva, azokat az alternatív valóságot keretbe foglaló fotókká alakítja. A kis betegek önmagukat alakítják a fantáziavilágbeli történetben, a díszletet viszont később a művész adja hozzá. Munkájával mindenekelőtt reményt szeretne adni nekik, ami "az egymásnak adható egyik legnagyobb és legfontosabb dolog".

hope7.jpeg

Van Daele eddig 26 fényképet készített el, és reméli, hogy egy nap majd könyv formájában is megjelennek a művei a gyerekek küzdelmes életét leíró személyes történeteivel együtt.

Nézze meg a 4.5 éves tüdőátültetésen átesett kisfiú, Riley és az ő fotójának történetét!

A projekt apropóját Van Daele egyik gyerekkori rajza adta, amit még a nagymamájának készített, és ami a szülei házában került elő. Művészként rögtön úgy érezte, hogy ez "jó munkaanyag" lesz, és elkészítette belőle azt a fényképet, ami a Drawing Hope Project-et végső soron életre hívta.

Munkáját ezen kívül figyelemfelhívásnak szánja, hogy segíteni mindenki tud, csak el kell hinnie, hogy képes a segítségre.  "Nincs jobb érzés annál, hogy a tehetségemmel mosolyt varázsolhatok a gyerekek (és hozzátartozóik) arcára." - olvasható a projekt weboldalán. "A helyzetükön nem segíthetek, de reményt adhatok nekik."

Korábban már beszámoltunk egy másik fotósról is, aki a művészetterápiával próbál úgy segíteni a háborús konfliktusok lelki sérült gyerekeinek, hogy a gyerekek félelmeit valós helyszíneken játékokkal helyettesített szereplőkkel fotókon rekonstruálja. Olvassa el a WAR TOYS-ról szóló cikkünket is! 

Nézze meg a fenti kisfiú és a többiek fotóját a galériában!

fotó egészség társadalom gyerekek virtuális

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.