A világ legexkluzívabb zoknija

A luxuscipőket és kiegészítőket gyártó Harrys of London árulja állításuk szerint "a világ legexkluzívabb zokniját"

A 100% Cervelt fonalból készülő luxuszokniból mindösszesen száz párat készítettek Olaszországban, és egyetlen (szénszürke) színben kapható. Az ára pedig 895 font (kb. 332.000 forint). Elmondjuk miért.

Az új-zélandi gímszarvas finom téli aljszőrzetéből készülő Cervelt a világ egyik legkeresettebb és legjobb minőségű, ezzel természetesen legdrágább, természetes ruházati alapanyaga. A fonál és szövet kifejlesztője és gyártója, a Douglas Creek, egyenesen a  "Ruhaanyagok Gyémántjá"-nak nevezi. A Cervelt a mongóliai kasmírnál is véknyabb, átlagosan mindössze 20 mm hosszú és 13 mikron átmérőjű göndör pehelyszőrökből áll. Egy szarvastól átlagosan évente mindösszesen 20 grammnyi pehelyszőr gyűjthető be ("No Animals Were Harmed"), a szőrök feldolgozása pedig "különleges szakértelmet igénylő, egyedülálló technológiai folyamat".

A Cervelt rendkívül erős, formatartó, ugyanakkor rugalmas anyag, nem gyűrődik, nem bolyhosodik, jól tartja a test melegét miközben elvezeti az izzadtságot. Ezekben a zoknikban "a felhőkön jár" kifejezés garantáltan új értelmet nyer.

Nézze meg, hogyan néz ki közelről a Cervelt!

 Fotók: Harrys of London, Cervelt
divat luxus állatok limitált

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főnök! Rendelek belőle egy tucatot.
Ekszkkluzív meg lukszus, hülye pénzesek külön adója.
@Gülücsipacsodamuki: Majdnem. Azért nyilván azon nem vitatkozol, hogy a 250 forintos kínai zokni kevéssel rövidebb ideig tart, mint a 900 forintos jó (jobb) minőségű. Sőt esélyes, hogy tovább, mint négy kínai zokni.

Azaz, a minőség meg az ár valamilyen szinten arányos. Ha levennénk belőle a márkanév értékét, akkor mondhatnánk, hogy teljesen.

És akkor csupán az lenne a különbség, hogy van-e annyi pénzed, hogy 100 kínai zoknit vegyél, vagy veszel helyette 25 jó minőségűt. Vagy esetleg egy pár kínaira van pénzed.

Egyébként ez a műszaki cikkeknél is igaz, egy merci nyilván jobb minőségű, mint egy Lada, egy Nikon vagy Canon fényképezőkép is jobb, mint egy kiciócó 890 forintos kínai.

Azt meg mindenki döntse el, ha van fölösleges 300 ezre, hogy azon egy zoknit vesz, két Trabantot, vagy elissza. ;)
Végre valami, amiért még érdemes küzdeni.