Dirtyland: popart Disney hercegnők 18+

ariel.jpg

Lányos szülőként, és egyébként is, szinte elkerülhetetlen, hogy ne kerüljünk kapcsolatba a Disney hercegnőkkel. Nos, most itt a lehetőség (főleg az apukáknak), hogy ezt a kapcsolatot átértelmezzük. 

James Dillon Wright (1979-), ismertebb nevén Dillon Boy, legújabb munkájában az ikonikus, mára már jövedelmező marketingjelenséggé alakított hercegnőket helyezi új, általa megálmodott kontextusba: Dirtyland-be. Ehhez viszont előbb le kell őket vetkőztetni.

A 30x40 cm-es, tízrészes Dirtyland sorozatban a három nagy "klasszikus" hercegnő, Hófehérke, Hamupipőke és Csipkerózsika mellett maszatos, összefirkált magazinkollázsok előtt kacérkodnak a legújabb hercegnőkedvencek is. Többen égő cigarettával a kezükben pózolnak az elfolyó kontúros graffitiken, és a gyűjteménybe bekerült egy "leszbikus" jelenet is.

A grafikus, játéktervező és illusztrátor Dillon Boy képei a Disney által (is) a gyerekek elé festett tökéletesség és ártatlanság hamis ideáljaira reagálnak. A festő munkássága a street art képlékenységéből nőtt ki, és leginkább avant-garde popart stílusként írható le, amely megkérdőjelezi a többségi kultúra társadalmi és politikai értékeit. "Egy dolog biztos, szexuálisan túlfűtött kultúrában élünk. Csak ki kell lépni az utcára és azonnal szembejön egy plakát vagy hirdetés, amin a nőket éppen szexuális tárgyként ábrázolják. A szexszel mindent el lehet adni. Ezt az üzenetet akarom átadni az embereknek azáltal, hogy a Walt Disney tiszta és romlatlan karaktereit használom." - nyilatkozta.

A mindössze 50 példányban készülő, sorszámozott sorozat egyike 725 dollárért az Öné lehet.

Ön szerint melyik a legdögösebb hercegnő? Nézze meg őket a galériánkban. // További Disney újragondolások a disrupton

 Képek: Dillon Boy
kritika társadalom erotika grafika rajzfilm street art 18+ Disney

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.