Beszólt a Google az oroszoknak

2014-winter-olympics-5710368030588928-hp.jpg

A Szocsiban rendezett téli olimpia megnyitójára időzített tiltakozás egyértelműen a másság-ellenes orosz törvényeknek szól.

Szivárványszínű doodle-lal figyelmeztetett a Google keresőoldala ma világszerte, hogy "a sport gyakorlása alapvető emberi jog. Minden természetes személyt megillet a sportolás joga a diszkrimináció bármely megnyilvánulási formája nélkül az Olimpia szellemében, amely kölcsönös megértést követel meg a barátság, szolidaritás és tisztességes játék szellemében". (Részlet az Olimpiai Chartából, az Olimpizmus 5. alapelve).

Nem a Google az egyetlen, aki tiltakozik az alapvető emberi jogok és nemzetközi egyezmények megsértése ellen. Az oroszok egyik snowboardosa például a deszkáját használta transzparensnek.

Ismeri egyébként az Olimpiai Chartát? Itt elolvashatja.

sport grafika aktivista Google Szocsi 2014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.