Kate Moss is kampányol az orosz melegek jogaiért

kate moss top.jpg

Kate Moss is szerepel abban a drámai videóban, amelyben az angol divatvilág meghatározó személyiségei Oroszország melegellenes propaganda törvényei ellen tiltakoznak.

A szupermodell és társai símaszkot húztak az Amnesty International megbízásából készített fekete-fehér némafilmben, és a kamerába nézve "azt mondják": "I support Amnesty International in their fight against prejudice and violence directed against the LGBTI community in Russia". Azaz "támogatom az Amnesty International-t az orosz LMBTI közösség elleni előítétéletek és erőszak elleni küzdelemben".

kate moss2.JPG

Az angolok másképp is tiltakoztak: karácsonyra például meleg matrjoskákat üldtek a Kremlinbe és a londoni orosz nagykövetségre "Oroszországba szeretettel". A Londoni Divathéten is még több másik tiltakozó kisfilm bemutatását tervezik. 

A videóban 2:45-nél kezdődik Moss performansza, ha nincs ideje végignézni az egész tízperces kisfilmet.

videó divat társadalom hírességek egyenjogúság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otthonában legyen homokos és kereszténygyalázó Kate Moss, de miért üti bele az orrát mások dolgába? Gondolom, megfizette a homoklobbi. Ez persze valós ok, de ennyit is ér az egész.
A videó meg szánalmas. Mintha paródiának szánták volna. Gyomorforgató demagógia.
"meleg matrjoska"? Úgy értik forró? vagy homokos? Amikor a nyelvi terror saját magát csalja tőrbe.