Kicsi a rakás, Jack?

tumblr_mm774z2IyO1spr8nzo1_500.jpg

Ennek a kutyának a fején volt már muffin, gumikacsa, tojás és Rubik kocka. Ja, és egy eljegyzési gyűrű is. Igazi egyensúlyozó-művész.

A méhek szobrászkodnak, a halak festenek, ennek a a menhelyről befogadott ausztrál pásztorkutyának a gazdái meg egyszer tévénézés közben rájöttek: egyáltalán nem jelent problémát Jack számára, hogy akár percekig megtartson valamit a fején. Sőt, kifejezetten élvezi a feladatot.

tumblr_mxz7u8AI8X1spr8nzo1_500.jpg

Bár erre a trükkre valószínűleg sok kutya képes (egy egész community van formálódóban), a gazdik kreativitása, ami a "rakásokat" illeti és dokumentációs hajlandósága mégis lassan internetes sztárt csinál belőle.tumblr_mn3wi7zfHo1spr8nzo1_500.png

A négyéves pásztorkutyát kizárólag a pozitív megerősítés módszerével tanítják. Így a feladat a kutyának sikerélményt jelent, és mint ilyen egyrészt megerősíti a produkált viselkedésformát, másrészt kedvet csinál a további próbálkozásokhoz. És az ezzel járó bőséges dicsérethez és ízletes jutalomfalathoz vagy játékhoz.

Nézze meg a galériánkban, mi mindent pakoltak már Jack-re! Meg fog lepődni!

humor kutya állatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A gazdiért mindent! :-))
Imádják a bolhabuszok a gazdi feladatait.
Azzal a két szelet szalámival nem kéne szadizni! D