Halat citromból?

feteducitron08.jpg

Az idei Citromfesztivál óriás narancs és citromszobrait a Némó kapitány ihlette. Miért, a tengeri herkentyűket citrommal eszik, nem?

feteducitron01.jpg

 A 81. Fete du Citron rendezvény alkalmából déli gyümölcsökből készített tengeri herkentyűk lepték el a Francia Riviérán található Menton városkáját. A fesztivált 1933 óta rendezik meg, és minden éveben más téma köré építik fel a gigászi építményeket: idén a téma a tenger.

feteducitron06.jpg

Az átlagosan 150-160.000 látogatót vonzó, a debreceni virágkarneválhoz hasonló parádés felvonuláson fény-és hangjátékok között óriás polip, rák, tintahal, bálna és egy búvár is végiggördül a város utcáin, csakúgy, mint Atlantisz vagy Némó kapitány kincse.

feteducitron10.jpg

Az installációkhoz idén 140 tonna (négyzetméterenként 30 kiló) citrust használnak fel, amelyet mintegy 500.000 gumiszalaggal rögzítettek az önkéntesek 20.000 óra alatt.

A fesztivál március 5-ig tart, ha siet, még odaér!

feteducitron.jpg

feteducitron05.jpg

feteducitron07.jpg

 

feteducitron11.jpg

feteducitron13.jpg

feteducitron10_1.jpg

feteducitron12.jpg

feteducitron03.jpg

feteducitron04.jpg

feteducitron02.jpg

Fotók: Fete de Citron, Drone in Nice
film fesztivál világjáró installáció upcycling

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.