Az asztal, amin akaratlanul is nyomot hagy

Thermochromic1.jpg

Jay Watson angol dizájner olyan asztalt készített, amin egy kicsit tovább is elidőznek az emberek és tárgyak lenyomatai, mint ahogy azt megszoktuk. Az ott egy fenék?

Watson a Linger a Little Longer (kb. Maradj még) fantázianevű tömör európai tölgyből készült asztal megtévesztően minimalista dizájnjához egy kis csavart is adott.  

Thermochromic6.jpg

Thermochromic7.jpg

Az asztal és a kiegészítő pad olyan hő hatására színváltó, ún. termokróm fekete festékkel van bevonva, amely az emberi test vagy a ráhelyezett tárgyak (pl. forró bögre) melegét lenyomatként őrzi. A meleg tárgyak alatt ugyanis előtűnik a fa gyönyörű erezete.

Thermochromic4.jpg

Thermochromic5.jpg

A dizájnnak szimbolikus jelentése van: az embernek a környezetére akaratlanul is kifejtett hatására hívja fel a figyelmet.

Szeretné tudni, mire jó még a termokróm csomagolás? Nézze meg a DHL zseniális trójai reklámkampányát!

Thermochromic2.jpg

Thermochromic3.jpg

interaktív bútor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.