Gigantikus kinetikus installáció versenyautópályákból

metropolisii.gif

Bár a disrupt mélyen elítéli a szexizmus minden megnyilvánulását a kortárs társadalomban, úgy véljük, nem túlzás azt állítani, hogy ez a posztunk leginkább a férfi olvasóinkat fogja lázba hozni. Ha nem így lenne, azt a hölgyek kérjük kommentben jelezzék.

Az autós versenypályák rendkívül népszerű izgalmas játékok kisfiúk (és nagyfiúk) körében, a belépő szintű pályáktól a profi szettekig hatalmas kínálatból válogathatunk. De kinek volt valaha akkora pályája, amin egyszerre 1200 kisautó és 13 vonat száguldozott?

Chris Burden hihetetlenül kusza kinetikus szoborinstallációja, a Metropolis II "utcáin" válogatott díszletek között óránként 100.000 autó halad át. A precízen megkoreografált káosz garantáltan minden (férfi) nézőben előhozza a gyermeki izgatottságot, azt a tiszta, hamisítatlan örömöt, amit élete első versenypálya kipróbálásakor érzett.

Hogy az installáció mennyire a modern társadalom mindennapi létért való küzdelmének és mókuskerék harcának szimbóluma, azt döntsék el Önök. Lehet, hogy csupán egy tehetséges művész gyermeki énjének felnőtt énje által valóra váltott álma. Ez esetben nagyon is irigyeljük.

Nézze meg kiállítva a Los Angeles County Museum-ban a disrupt indavideó csatornáján, és az installációról szóló alábbi rövid dokumentumfilmet!

játék autó társadalom extrém interaktív szobrászat installáció

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.