Ékszerek emberi fogból, hajból és körömből

glas33.jpg

Polly van der Glas ékszerész az emberi test dekonstrukcióján keresztül megkérdőjelezi a szépség társadalmilag megalkotott és elfogadott természetét. 

glas6.jpg

A disrupton korábban már bemutattunk egy olyan művészt, akit a mellbimbó ihletett meg egy egész női ruha- és kiegésztítő kollekció tervezésére, most Polly van der Glas ausztrál ékszerész különleges, polírozott emberi fogakkal kirakott és hajtincsekkel díszített ékszereire szeretnénk felhívni a figyelmet.

glas7.jpg

A haj, köröm és fogak az egészség, fiatalság és vitalitás szimbólumai, és a szépség definíciójának sarokkövei. Ám abban a pillanatban, hogy "leválasztjuk" őket a testről, drámai átalakuláson megy át jelentésük és értékük. Van der Glas erre az átalakulásra és kettősségre akarja felhívni a figyelmet, miközben megpróbálja a szépségről alkotott elképzeléseinket kibillenteni.

glas5.jpg

A fogakat kifehérítve, polírozva, a legértékesebb drágakövekhez hasonló gondossággal nemesfémekbe foglalva, míg hajtincseket magukban "bojtként" vagy fonatok formájában nemesfémbe mártva használja fel gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók, mandzsetták készítéséhez. Az értéktelen testdarabkák így kapnak újra jelentőséget és értéket.

glas9.jpg

glas8.jpg

Ön hordana olyan ékszereket, amelyekben a drágaköveket sterilizált emberi fogak helyettesítik? És emberi hajból font karkötőt?

glas4.jpg

 

kritika divat bizarr társadalom upcycling

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez undorító. (szvsz)
Körömből? Hol? Nem látom.