Színpompás magyar világhír

rgb_2048_2.jpg

Fejes József olyan képalkotó programot akart írni, ami az RGB színpaletta összes színét felhasználja egyetlen kép megalkotásához, de mindegyiket csak egyszer. Programozási kihívásnak indult, világhír lett belőle. Ettől a videótól tátva marad a szája!

Fejes József képei, és a program "alkotófolyamatáról" készült videója bejárta a világsajtót, megjelent a New Scientist honlapján és a Gizmodo is cikkezett róla. Szerényen mi sem akarunk lemaradni!

rgb_512_2.jpg

rgb_512_4.jpg

rgb_512_3.jpg

Az allRGB versenyre készített képek óriásiak, ezért mi csak a lebutított változatukat tudjuk megmutatni, amelyeken a tömörítés miatt minden bizonnyal sérül az "egy szín csak egyszer" alapelv, de a képek így is lenyűgözőek.

Elkészítésük egyébként többszöri nekifutást, komoly türelmet és még komolyabb számítógépes kapacitást igényelt. A végső célként kitűzött 24 bites változat (4096×4096, kb. 16 millió pixel, azaz ennyi színárnyalat!) 50 óra alatt készült el a szoftver egy már továbbfejlesztett változatával, mivel az előző verzióval akár 5000 óra is kellett volna hozzá. És ami a legjobb, a programot Ön is letöltheti a saját gépére.

A képek különböző méretben megvásárolhatók itt!

A videó pedig lélegzetelállító! Mindenképpen teljes képernyőn, HD-ban nézze! (0:27-nél kezdődik az ámulat)

magyar videó tudomány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.