Térképek mindenféle ételből
Valaki már megint nem hallgatott az anyukájára, és az étellel játszott.
Ne játsz az étellel! Tegye fel a kezét, aki nem hallotta ezt gyerekkorában. Szerencsére Henry Hargreaves Új-Zélandról nem hallgatott az anyukájára (vagy ott nem is mondják ezt a gyerekeknek?), így a new york-i Caitlin Levin-nel együttműködve művészi térképeket készítettek a világ kontinenseiről és országairól élelmiszerekből. Valódi, ehető élelmiszerekből.
A művészek az utazásaikból inspirálódva minden térkép megformálásához azt az ételcsoportot választották, ami az adott területre a legjellemzőbb. Így készült el India fűszerekből, Olaszország paradicsomból, Franciaorszag sajtból, az USA pedig kukoricából... "Ezek az ételek az egész világon egybeolvadtak az adott ország vagy terület kulturális identitásával", magyarázza Hargreaves.
Tehát ha jól megnézzük, a térképek egy fajta ételből (vagy ételcsoportból) készültek, és a részletezettséget a különböző előkészítési és "tálalási" módokkal előállított textúrákkal érik el a művészek. A lenti galéria alapján az jutott eszünkbe, hogy talán étel-upcyclingnak is hívhatnánk ezt a művészeti ágat.
A projekt újabb példája annak, hogy mennyi minden összekötheti az embereket...többek között az étel. Nekünk magyaroknak például mindennél többet mond a madártej, amely talán a dizájn által végre másoknak is értelmet nyerhet. (A disrupt egyik legnépszerűnn posztja.)
Nézze meg a videót arról, hogyan készültek ezek az ehető térképek!
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.