A világ nyom nélkül eltűnt repülőgépei egy térképen

bloomberg2.jpg

A Malaysia Airlines 370-es járatának rejtélyes eltűnése után csak idő kérdése volt, hogy valaki összegyűjtse a big data-t és térképet készítsen a világon eltűnt repülőkről.

A Bloomberg-nek köszönhetjük azt a vizualizációt, amely 1948-tól kezdve állítólag minden olyan, legalább 14 utas szállítására alkalmas repülőtgépet tartalmaz, amely nyom nélkül eltűnt (sárga pontok), illetve feltüntettek rajta egy pár olyat is, aminek csak nagyon sok idő elteltével akadtak a nyomára (piros pontok).

A statisztikából (azért ezzel vigyázzunk) az derül ki, hogy évente legalább egy gép eltűnik, átlagosan 13 fővel a fedélzetén, és a DC-3-as típusú repülőkből tűnt el a legtöbb: 83-ból 19 volt ilyen gyártmány. (Szerencsére ezeket ma már főként csak Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában, vagy max. oldtimerként használják.) A Bermuda-háromszögben sem "csalódtunk": itt 5 gépnek veszett nyoma.

Kattintson a képre a részletekért! // További érdekes infografikák a disrupton...

bloomberg.jpg

közlekedés térkép emberek bizarr repülőgépek infografika big data

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.