Drónokkal mutatják be a Garnier Palota pazar enteriőrjét

Palais-Garnier-Paris-Opera-House_1.jpeg

Az 1875-ben átadott, részletekkel túlzsúfolt neobarokk Garnier Palota korának egyik remekműve. Lélegzetelállító filmet készítenek a merész épületbelsőről drónokra szerelt kamerák segítségével. Videórészlet következik.

A Párizsi Opera és Balett épülete III. Napóleon francia császár megbízásából egy fiatal építész, Charles Garnier tervei alapján készült. A hatalmas építkezés, melynél nem volt nagyobb méretű a 19. századi Párizsban, 1862-ben kezdődött, és tizenhárom évig tartott.

A merész, újszerű formai megoldásokat felvonultató, kívül és belül ia szélsőségesen hangsúlyozott elemekkel gazdagon díszített, Garnier Palotának is nevezett operaház 2200 néző befogadására alkalmas. Nézőtere öt szintes, és ellepi az arany és a bársony.

garnier.jpg

Különös vita tárgya a terem mennyezete, amelyet - közepén a hat tonnás óriás kristály csillárral, amely 1896-ban a nézőtérre zuhant - Marc Chagall orosz származású festőművész álomszerű világot idéző, sokak által kritizált 1964-es modern freskója díszít, felülírva az eredeti műalkotásokat. Ez látható az alábbi litográfián. 

litografia.jpg

Ehhez a freskóhoz is közelebb kerülhetünk majd abban a filmben, amelyet az ANAPROD produkciós iroda készít a legmondernebb dróntechnikával, és várhatóan szeptemberben mutatnak be a Magyarországon is fogható ARTE csatornán. Lélegzetelállító ízelítő következik, érdemes HD-ban, teljes képernyőn nézni. Mi már alig várjuk a teljes filmet!

Hasonlóan lenyűgöző videók a disrupton: Kiterjesztett akusztikus valóságA dinamikus Föld, Színpompás magyar világhír

 

történelem videó festmény építészet interior világjáró drónok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.