Divat határok nélkül

modelswoborders01.jpg

Mindenkinek joga van a stílushoz.

A divatipart gyakran kritizálják a rendkívül szűken értelmezett szépségideáljai miatt. Noha az elmúlt években jelentős elmozdulás tapasztalható, legyen szó például a plusz méretű vagy - a disrupton már korábban bemutatott - transznemű modellekről, a fogyatékkal élőket még mindig nagyrészt figyelmen kívül hagyják a nagy divatházak.

modelswoborders05.jpg

Mercedes-Benz Fashion Week Russia keretein belül megrendezett Fashion Without Borders (Divat Határok Nélkül) rendezvényen ezeket a tabukat döntögették azok a tervezők, akik fogyatékos modellek segítségével, ha kell rájuk szabva mutatták be legújabb kollekciójukat.

models004.jpg

Többek között Daria Razumihina, Sabina Gorelik, Dmitriy Neu, Masha Sharoeva, Albina Bikbulatova, Oksana Livencova, Miguel Angelo Fernandes Carvalho és Christine Wolf tervezők is elkészítették a legújabb haute couture ruhadarabokat olyan változatban is, hogy azokban akár törpenövésű alkalmi (de igencsak profi módon mozgó) modellek is fel tudjanak vonulni a kifutón. Akik nem mellesleg meglehetősen jól érezték magukat ebben az új helyzetben a képek tanúsága szerint!

models6.jpg

Nézze meg a többi inspiráló modellt is a galériánkban!

Forrás: MailOnline
divat emberek egyenjogúság haute couture aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.