Benzines kannák a falon

masks1.jpg

Műanyag kannák - nem feltétlenül az esztétika és a művésziesség, sokkal inkább a praktikusság jut róluk eszünkbe. Romuald Hazoumé afrikai szobrászt mégis megihlették, és hihetetlenül eredeti modern "törzsi" maszkokat készített a használt, kidobásra ítélt benzines kannákból.

masks2.jpg

Nyugat-Afrika és Közép-Afrika szinte valamennyi országának hagyományos művészetére jellemzőek a faragott faszobrok és maszkok. Ezeket a szertartási beavatásokra, gyógyításhoz és a szellemekkel való kommunikáláshoz készítették. A maszkok és a szobrok előre néznek, és általában egy függőleges tengelyre szimmetrikusak. Az alakokat rendszerint egyetlen fából faragták, a maszkokat tollal, gyönggyel, szőrrel vagy növényi rostokkal díszítették. Ezeknek a recyclart verzióját készítette el a katolikus neveltetésű, de ősei kultúráját is őrző szobrászművész - egy modern törzshöz illően - újrahasznosított alapanyagokból.

Nézze meg őket a galériában!

 

 

újrahasznosítás szobrászat hagyomány recyclart

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.