1000 év garancia egy cipőre, de minek?

shoes1.jpg

Chris Shellis olyan magassarkú cipőt tervezett, amelyről kis túlzással azt állíthatjuk: az örökkévalóságnak szól.

A birmingham-i tervező - állítása szerint - "a világ legkényelmesebb cipőjét" alkotta meg annak ellenére, hogy az elkészítéséhöz használt anyagok nem tartoznak különösebben a lábbelikészítő mesterség szokványos alapanyagai közé. A cipői ugyanis rozsdamentes acélból és ezüstből készülnek, amelyeket a kényelem és rugalmasság kedvéért szilikonnal béleltek ki.

shoes2.jpg

Az ezer fontos (kb. 375.000 forint, ennél nem sokkal olcsóbb egyébként a világ legexkluzívabb zoknija) árcédulát viselő Borgezie Riviera cipők befektetésnek is jók: nem lehet őket elhordani, állítja a tervező. Ezért aztán ezer éves garanciát vállal rájuk. Az egyetlen "kopó alkatrész" a cipőkön a szív alakú talp és sarok, amelyeket időnként azért le kell cserélni, de amúgy a cipő anyáról leányra szállhat, generációkon át. De kell ez nekünk?

shoes.jpg

Ön szívesen hordana egy (vagy több) életen át egy pár cipőt?

divat bizarr nők luxus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.