Gyerekjátékok, amiket nem szeretnénk a gyerekeink közelében látni

jatekfail05.jpg

A játék komoly dolog: nélkülözhetetlen az értelmi és testi fejlődéshez. A gyerek játékában mindenekelőtt a felnőttek életét, munkáját, viszonyait utánozza le. A játékban a valóság tükröződik, a látottak itt vetítődnek ki, így a játék a valóság megismerésének legfőbb forrásává válik. Egyes játékkészítők talán ezt tartották szem előtt, amikor olyan, a valós életre felkészítő játékokat fejlesztettek ki és dobtak a piacra, mint a rúdtáncos baba, vagy az elgázolt macska. Voltak olyanok is, akik csak pechesek voltak a játék elnevezését és időzítését tekintve, másoknál pedig a dizájnba csúszott némi baki. Súlyos gyerekjáték fail-ek a világ minden tájáról.

d_design oktatás játék bizarr innováció gyerekek interaktív

Tíz focimeccs, ami megváltoztatta a világot... és egy, ami nem

focimeccs.jpg

Nincs még egy olyan nagy hatású sport, mint a labdarúgás, amely a modern kori történelem során zsarnokokat emelt fel és buktatott meg, szerepet játszott fegyveres konfliktusok kirobbanásában és tűzszünetek megkötésében, az ellenállás forrása volt és választásokat befolyásolt, nemzeteket, kultúrákat és városokat formált, és egyszerre volt a rasszizmus inkubátora és visszaszorító ereje. A nemzetközi labdarúgás legismertebb pillanatai egy friss, új perspektívában jelennek meg Jim Murphy könyvében, amelyben tíz olyan mérkőzést mutat be, amelyek megváltoztatták a világot...és egy olyat, ami megváltoztathatta volna az egész huszadik századot. A listán szerepel egy olyan meccs, amiben Magyarország is érintett. Lássuk hát!

d_társadalom sport könyv foci történelem emberek háború identitás hírességek

A szemetem és én

7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-8.jpg

Gregg Segal a legkülönbözőbb szocio-gazdasági háttérrel rendelkező amerikai háztartások egy heti szemétmennyiségét mutatja be 7 Days of Garbage című fotósorozatában, kissé szokatlan módon.

d_társadalom újrahasznosítás csomagolás fenntarthatóság aktivista fotóesszé

Tipikus szurkolók

fanstop.gif

Így szurkolnak az amerikaiak. Hát Ön?

d_művészet humor emberek grafika tipikus foci 2014

Focilabd'art

week1.JPG

A divat- és szociálisan érzékeny focirajongók kedvéért ismét összefogott a dizájn és a sport: a Luisaviaroma luxus webáruház haute couture brazucákat árverez el a brazil fiatalok támogatására.

d_design árverés sport divat gyerekek hírességek haute couture foci 2014

Meztelen bikinifelső

tatatop1.jpeg

Áprilisban beszámoltunk arról, hogy a 22 éves modell, Imogen Anthony gyakorlatilag meztelenül vonult végig a Bondi Bather kifutóján a Mercedes-Benz Ausztrál Divathéten. Messziről talán úgy tűnt, egy különleges anyagból készült bikini van rajta, de közelről már semmi kétség: csupán homokszemek takarták a testét. Most itt egy másik, fordított bikiniillúzió: ennek a modellnek úgy tűnik, semmi sem takarja a kebleit, pedig valójában egy testszínű, mellbimbókat ábrázoló bikinifelsőt visel.

d_társadalom kritika humor divat nők nyár egyenjogúság

A fáknak is füle van

rain3.jpg

San Franciscó-i Rainforest Connection találmánya lehetővé teszi, hogy a feleslegessé vált mobiltelefonok kisebb átalakításával valós időben "lehallgassák" az esőerdők pusztításáért felelős illegális fakitermelőket, ezáltal növelve a hatóságok és civil környezetvédők intézkedéseinek hatékonyságát. 

d_környezet mobiltelefon innováció természet technológia aktivista kickstarter

A lábujjaimat egy cipőért!

toes2.jpg

Avagy 21. századi öncsonkítással halmozott fetisizmus Hamupipőke mostohatestvérei nyomában a fejlett nyugati országokban.

d_társadalom divat egészség bizarr identitás nők

Köpcös hősök

fc_catwoman_top.jpg

Alex Solis vicces grafikai sorozata kedvenc rajzfilm és képregényfiguráink köpcös változatáról. Melyik cukibb, a gombolyaggal játszó teltkarcsú Macskanő, a pókhasú Darth Vader taco-val, vagy az Én kicsi pufi pónim?

d_művészet humor grafika rajzfilm hírességek Disney

A labdarúgó-világbajnokságok története a grafikai design tükrében

worldcuptop.jpg

Hogyan fejlődött a nemzetközi labdarúgóélet legfontosabb viadalának grafikai arculata az elmúlt nyolcvan év alatt? Húsz vébé: húsz belépőjegy és poszterdesign az 1930-as uruguayi tornától kezdve a napjainkban zajló brazil világbajnokságig. 

d_művészet design sport grafika világjáró foci 2014